Gårdsförsäljning

GÅRDSFÖRSÄLJNING & Café

Krister Gårdslycke har sedan barnsben varit intresserad av djur och natur. Gröneröd Gård är en ekologisk och KRAV certifierad gård.


Vad är Kravmärkt?

KRAV- märkt innebär en kvalitetsstämpel eftersom gården måste uppfylla flera krav och kvalitetsgranskningar för att vara KRAV certifierade. KRAV - märkt mat är den mest hållbara. Den är ekologisk producerad, utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och utan konstgödsel. Dessutom bidrar KRAV-märkt mat till biologisk mångfald, minskad klimatpåverkan, god djurvälfärd, skydd för miljö och hälsa. På gården föder vi upp lamm. Djuren föds upp främst för avel men viss del går till köttproduktion samt förädling av skinnen.Vad säljs på gården?

På gården säljs lammkött (efter beställning) och lammskinn (beredda i Tranås).

De fårraser som finns representerade på gården är Dorset och  Gotlandsfår.

Djuren går utomhus på bete från vår till höst. Under vintern bor de i stallet där de går fritt och har tillgång till foder. 

På gården finns även frigående höns av olika raser och försäljning av ägg.

Till försäljning finns bl a rabarber, dill, mangold och zucchini.

Ulrika Gårdslycke har ett genuint intresse för inredning, trädgård, matlagning och att ge en trivsam och välkomnande atmosfär till Gröneröd gård. Och för dig som besöker gården finns det möjlighet för en liten fika i en lugn och behaglig miljö.